Concept project: Monique Broekman en Ies Schute


Reeks (eet-)bijeenkomsten met genodigden over de drijfveren van werk dat meer is dan werk alleen aan de hand van meegebrachte dingen.
De titel is ontleend aan het boek van Orhan Pamuk 'Het museum van de onschuld' dat hij geschreven heeft gebaseerd op verzamelde voorwerpen.
De meegebrachte dingen, de bijbehorende verhalen op film en foto's van de genodigden worden hier gearchiveerd in dit digitaal Museum van de onschuld.

Like het museum van de onschuld op facebook.

Editie 1; verzamelde voorwerpen en verhalen
Editie2; verzamelde voorwerpen en verhalen
Editie 3; verzamelde voorwerpen en verhalen
 


14 mei  -derde bijeenkomst- met genodigden:
Lex Bohlmeijer, radio 4 presentator/interviewer, Lotte van Lieshout, beeldend kunstenaar, Anton Valens, schrijver/schilder, Paul Frankhuijzen, componist, Boy Jonkergouw, acteur/theatermaker, Job van Gelder, illustrator/grafisch vormgever

Foto's van de avond

KLIK OP EEN ONDERSTAANDE AFBEELING VOOR HET VERHAAL ACHTER HET VOORWERP9 april  -tweede bijeenkomst- met genodigden:
Rebecca Nelemans, kunsthistorica, Jan de Bie, beeldend kunstenaar (schilderen/grafiek), Paul de Waal, dominee/geestelijk verzorger in het leger, Jeroen Thijssen, journalist/schrijver,
Alexandra van Dongen, conservator pre-industriële vormgeving Boymans van Beuningen, Anne Forest, beeldend kunstenaar (schilderen/tekenen), Paul Bogaers, beeldend kunstenaar (installatie/fotografie)

Foto's van de avond

KLIK OP EEN ONDERSTAANDE AFBEELING VOOR HET VERHAAL ACHTER HET VOORWERP

  28 februari- eerste bijeenkomst- met genodigden:
Olphaert den Otter (beeldend kunstenaar/schilder), Petra Cardinaal (galerist), Wim Verschuren (frater), André van Dijk (grafisch vormgever/recensent), Margriet Kemper (schrijver/kunstenaar/uitgever), Kim Verhoeven (architect), Stijn Peeters (beeldend kunstenaar)

Foto's van de avond

KLIK OP EEN AFBEELING VOOR HET VERHAAL ACHTER HET VOORWERP

   

 
   

  

 


 

Petra Cardinaal


Stijn Peeters

   
Margriet Kemper

  

André van Dijk

  
        


Olphaert den Otter

  
Kim Verhoeven


Wim Verschuren

   


Tijdens een eenvoudige maaltijd vertellen genodigden tijdens de eerste bijeenkomst van het Museum van de onschuld over hun drijfveren n.a.v. meegebrachte dingen.

 
 


9 april, tweede bijeenkomst.
 


14 mei, derde bijeenkomst