In opdracht van woningbouwvereniging Zayaz in Den Bosch heb ik in samenwerking met bewoners van een bijzonder appartementencomplex de geschiedenis van de locatie onderzocht.
Het pand werd aanvankelijk gebouwd als short stay afdeling van Psychiatrisch ziekenhuis Reinier van Arkel en heeft later de functie van appartementencomplex gekregen in eigendom van Zayaz.
Ik schilderde een monumentaal fotoboek (olieverf op paneel, 200cm x 117cm) met historische schilderingen voor in de entree en via een QR code hoor je de bewoners vertellen wat de afbeeldingen voorstellen. (klik pijltjes naar rechts voor meer afbeeldingen en details)

Naast de algemene geschiedenis van de plek heb ik tien bewoners geïnterviewd over bijzondere objecten in hun huis. Deze objecten ben ik gaan schilderen op verschillend uitgezaagde panelen (olieverf op panelen van circa 55 cm). Samen vormen zij stillevens en voegen zij een nieuwe persoonlijke geschiedenissen toe op de verschillende etages van het appartementencomplex.
Een portret van een bijzondere plek met bijzondere bewoners verbeeld in de dingen met een verhaal.

Beluister onder de foto's de verhalen over bijzonder samengestelde stillevens, een granaatscherf uit de tweede wereldoorlog als asbak, het verhaal over leven in een tent en de zonsopkomst en -ondergang, een bloem als metafoor voor het leven;natuur en cultuur, een imposante beer, twee schaaltjes en twee culturen, gekoesterde tranen, een lieve kater die er nu niet meer is, een circusfan die miniatuurcircussen nabouwt, en het verhaal over de Sint-Jan; nagemaakt met spijkers en touw.